Blog'a geri dön

Kuşbakışı Şehir: Rooftop Kültürü

Yazan: Miray Kaya Kategori: Yeme / İçme

Şehri kuşbakışı sevenlerin tercihi rooftop’lar, yeni buluşma noktalarından! Şehrin enerjik ritmini yakaladığımız roof-bar’ları en sevdiğmiz metropollerin içinde, farklı tarzlarda ve mahallelerde ele aldık.

Cantor Roof Garden NY

 

Cantor Roof Garden
Central Park ve Manhattan silüeti manzaralı Cantor, açık hava ortamında kokteylleri ve hafif yemekleri ile ünlü bir lokasyon.
Adres: 1000 5th Ave, Metropolian Museum Of Art
4, 5 ya da 6 hatları ile 86th Street ve Lenixton Avenue istasyonunda inilerek ulaşılabilir.

 

 

Le Bain NYC

Le Bain NYC
New York’un Meatpacking semtindeki Standard Hotel’in çatı katında bulunan Le Bain, göz dolduran Lower Manhattan ve Hudson Nehri manzaralı bir roof-bar! Yaz aylarında birbirinden güzel kokteyller eşliğinde, chill out eğlenceleriyle popüler.
Adres: 848 Washington Street
L, A, C, veya E treni ile 14th Street ve 8th Avenue istasyonlarında inerek ulaşabilirsiniz.

Boundary London

 

 

Boundary London
İngiliz esintili minimal dekorasyonlu Fransız restoranı Boundary’nin menüleri mevsime göre değişiyor. Gidersek ne yemeli derseniz; şarküteri ürünleri, taze istiridye, ıstakoz yahnisi ve sufle konusunda ise iddialılar.
En yakın metro istasyonu: Shoreditch High Street

 

230 Fifth NYC

 

 

230 Fifth NYC
230 Fifth, devasa bir çatı bahçe terasında bulunan bir bar. Üstelik harika bir Empire State ve New York City manzarası var! Ilık hava New York’a uğradığında kendini dışarı atmak isteyenler için iyi seçeneklerden biri 230 Fifth.
Adres: 230 5th Ave
N veya R treni ile West 29 Street & Brodway istasyonlarında inerek ulaşabilirsiniz.

 

Rumpus Roof London

 

 

Rumpus Room London
Thames’e yukarıdan bakan Rumpus Room, olağanüstü dekorasyonuyla girdiğiniz anda sizi atmosferiyle farklı bir boyuta taşıyor. Muhteşem yemekleri ve kokteylleriyle, Londra’da güzel bir akşamüstü için Rumpus Room tavsiyelerimizden biri.
Adres: 20 Upper Ground, London SE1 9PD

 

 

 

Dünyaca ünlü roof-barlar’dan ilham aldığımız, İstanbul’un zirvesinde iyi müzik ve lezzetli sunumlar eşliğinde bizimle birlikte İstanbul Roof Festival‘e katılmak ister misiniz? Bu yıl tarihimiz 16 Eylül Cumartesi; teraslar, sanatçılar ve aktiviteler için takipte kalın!