Blog'a geri dön

Serin Etki: Yaz Kokteylleri

Yazan: Miray Kaya Kategori: Yeme / İçme

Ofiste eğlenceli cuma ruhunu yaşarken, ”Akşam ne içsek?” tartışmalarıyla birlikte, ”Yazın en iyi ferahlatıcı kokteylleri neler olurdu?” diye düşündük. Sert içecekleri bir kenara bıraktığımız sıcak yaz günlerinde, bizim tadına doyamadığımız ilk üçlü aşağıdakiler!

”Moji-tox” or not?

Aklınızdaki fresh kokteyl kavramına ”yeşil” arayanlardansanız, burada olmalısınız! Yaz tatillerinin demirbaşı Mojito; soda, nane, esmer şeker, rom içeriğiyle güzel bir aroma dengesine sahip kokteyllerden. Elma, çilek gibi ”taze meyve” versiyonlarıyla Mojito’da, limona ilave tazeleyici etkili bir lezzet olarak nane de var. Bu ikili bizce hem klasik hem de doyurucu bir lezzete ve ferahlığa sahip.

 

When life gives you lemons; make Lynchburg Lemonade!

İsmini Amerika’nın Lynchburg kasabasından alan dünyanın en çok tercih edilenlerinden Lynchburg Lemonade ise yazın favori kokteyllerinden. ”Evde nasıl yapabilirim?” diyorsanız, Jack Daniels, sweet and sour mix, Cointreau, Sprite ile Jack Daniels’ın özel bardaklı kutusundaki akıllı etiketi cep telefonunuza okutursanız, Lynchburg Lemonade’in nasıl hazırlandığını anlatan videoya ulaşabilirsiniz.

Oldies but goldies; Hendricks&Tonic

Ağızda bıraktığı serin etkisiyle İskoç yapımı salatalık ve gül özlü aromalı Hendricks Gin, İskoçya’nın küçük bir sahil kasabası olan Girvan’da üretiliyor. Diğer cinlerden farklı olarak, damıtma yöntemiyle elde edilmiş tek cin olarak biliniyor. Kulağa lezzetli geliyor değil mi? Minik bir sunum önerisi; kokteyl karışımınıza mikser yardımı ile bol miktarda salatalık eklerseniz, yemyeşil detox görünümlü bir içecek yaratabilirsiniz. Sunumlarınıza WW olarak tavsiyemiz.

 

Bu arada; 16 Eylül Cumartesi Küçükçiftlik Park’ta ev sahipliğini gerçekleştireceğimiz İstanbul Cocktail Festival‘e ve kokteyl dünyasına dair şaşırtıcı bilgiler, eğlenceli öneriler için mutlaka iştah açıcı instagram hesabımıza bekleriz.